Кестените са източник на протеини и ниско съдържание на мазнини. Едва ли

...
Кестените са източник на протеини и ниско съдържание на мазнини. Едва ли
Коментари Харесай

Източник са на протеини и имат ниско съдържание на мазнини, но съдържат два пъти повече нишесте от картофите

Кестените са източник на протеини и ниско наличие на мазнини. Едва ли можем да си представим есента в столицата без миризмата на печени кестени по улиците.  Sofia24.bg ще ви опише за тези ядки, които съдържат витамин С, витамин В5 и В3, дружно с калий и магнезий. Кестените обезпечават 11% от дневната потребност от калий, което поддържа сърцето крепко. Половин чаша пък сурови кестени обезпечава 35 до 45 % от дневната потребност от витамин С.

Както споменахме, те съдържат и витамини от група В, а също по този начин и манган, както и фолиева киселина, тиамин и рибофлавин, които усъвършенстват фокуса и паметта и растежа и действието на мозъка. Кестенът съдържа два пъти повече нишесте от картофите, което го трансформира в една от най-важните хранителни култури в Япония, Китай и Южна Европа.

При варене на пара те губят известно количество от витамина. Кестените съдържат повече въглехидрати от другите ядки. Могат да се пекат на слаб огън, като по този начин резервират високите равнища на антиоксиданти като галова и елагова киселина, които понижават вероятността от сърдечни болести, понижават инсулиновата устойчивост и оказват помощ за регулирането на равнищата на кръвната захар. Антиоксидантите предотвратяват оксидативния стрес, който усилва риска от инсулти и сърдечни болести. 

Кестените са добър източник на фибри и помагат да се понижи възпалението в тялото. Кестените съдържат мед, която подкрепя метаболизма на желязото в кръвта и подтиква образуването на червени кръвни кафези. Кестените предотвратяват остеопороза, само че могат да провокират и алергични реакции. 

След печене, външната обвивка на кестените се маха елементарно, с цел да консумирате бяла вътрешност. Важно предписание за печените кестени е да бъдат продупчени. Може да ги сварите в тенджера с вода, само че отново преди този момент би трябвало да ги пробиете. Много хора ги смилат на брашно или пък подготвят пюре от тях.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР